Tuesday, November 24, 2009

Hari ini dah masuk 37 minggu usia kandunganku. Oh anakku sayang.... ibu dan abah semakin tidak sabar untuk menanti kelahiranmu. Kerana kau lah anugerah Allah yang terindah dalam hidup ibu dan abah.

Raya haji kali ni, aku tidak pulang ke kampung. Mak dan abah dari awal lagi berpesan agar aku sambut raya haji di Shah Alam (rumah ibu saudara) sahaja. Cik suami pula akan beraya di Miri. Sedih juga sebab tak dapat raya bersama. Tapi, tidak mengapalah kerana sekurang-kurangnya, dia dapat bercuti panjang sikit untuk menyambut kelahiran anak kami nanti. A***, kita sama-sama tunggu abah balik ye.

KATA HATI AKU: TINDU ngan cik suami.

hachi

Saturday, November 07, 2009

Rasa letih semakin menghambat diri. Bagaikan tidak terdaya untuk melakukan apa2 lagi sebaik pulang dari kerja. Tetapi... aku cuba untuk menguatkan semangat bila terasa akan gerakan anakku di dalam kandungan. Hati ibu menjadi riang tatkala melihat perut ibu berombak kerana pergerakanmu. Sabarlah wahai anak, tinggal beberapa minggu sahaja lagi untukmu wahai anak berada di dalam rahim ibu yang makin sempit. Percayalah, ibu dan abah benar2 tidak sabar untuk bertemu denganmu wahai anak.



KATA HATI AKU: Rindu sangat pada cik suami.

hachi

Sunday, November 01, 2009

Cerita kosong je...

Cerita 2 minggu ni.....

Rindu sangat2 kat Cik Razaleigh

Happy sangat sebab dapat spend masa bersama-sama cik suami yang bercuti seminggu. Yang bestnya, dapat melepaskan rindu menjamah masakan cik suami. "Terima kasih abg encem".
Dan seperti biasa, aku masih lagi menangis bila hantar cik suami ke airport. Benci betul bila kena berpisah.
Sejak dia balik ke Miri selepas bercuti,cik suami aku ni makin sibuk. Macam2 programnya. Bila malam je dah kepenatan. Jadi masa sembang dah jadi pendek. Huhuhuhu....rasa tak puas bila dapat bersembang.

Babyku dah nak masuk 34 minggu

Kali ni dah confirm gender babyku. Hehehe.. rupa2nya dia nak tunjuk kat abah dia. Berat kasarnya pun dah mencecah 1.8kg. Alhamdulillah setakat ni, cuma aku kena kencing kotor balik. Kenalah ambil antibiotik dan air masam tu balik.
Aku pun dah booking tempat untuk bersalin di Hospital Putrajaya.



KATA HATI AKU: Tinggal 6 minggu lagi untuk menanti kelahiran bayiku. Macam2 perasaan ada dalam hati ni.

hachi